Заседание на Управителния съвет на федерацията по волейбол ще реши бъдещето на селекционера Радостин Стойчев. Управата се събира преди заминаването на женския ни национален отбор за европейското първенство, което стартира на 23 септември (петък) в Италия и Сърбия. Не е изключено Радо Стойчев да бъде уволнен, но всичко ще се реши на предстоящата сбирка на Управителния съвет. Част от членовете на родната федерация са против оставането на треньора.

Селекционерът обеща първи места в Световната лига и европейското първенство. В Лигата България остана на пето място, а на приключилото преди няколко дни Евроволей тимът едва се добра до шести, което със сигурност ще бъде отчетено като провал. Все още в отбора се говори, че е трябвало да загубим от Германия, за да избегнем четвъртфинал с Русия. Стойчев обаче е категоричен, че и за миг не е минавала подобна идея.

През ноември миналата година при назначаването му начело на България бяха поставени цели – класиране на България в Топ 4 на Световната лига и Европейското. Предшественикът му Силвано Пранди беше уволнен заради седмо място на световното първенство през есента на 2010 година./БЛИЦ