Българската федерация по волейбол реши, че селекционерът Радостин Стойчев засега запазва поста си. Както е известно, днес на Управителния съвет шефовете изхвърлиха капитанката на женския отбор Ева Янева за 2 години.

Ръководните фактори обсъдиха и бъдещето на Радо Стойчев, както и провала на европейското първенство и 6-ото място на България. Шефовете заявиха, че днес не е дискутирано уволнението на Стойчев, но той ще трябва да изпрати анализ на представянето на тима, след което двете страни ще имат среща. Федерацията отчита като незадоволително класирането на Европейското, което завърши преди няколко дни.

Ето какво пише в официалния сайт на федерацията по волейбол:
“На днешното заседание на УС на БФВ не е дискутирано отстраняване на старши треньора на националния отбор (мъже) Радостин Стойчев. Членовете на ръководството на БФВ обсъдиха представянето на отбора на Европейското първенство, както и предстоящата много важна олимпийска година за българския волейбол. Предстоящото домакинство на олимпийската квалификация и спечелването на квота за Игрите в Лондон е цел номер 1 в работата на Федерацията и респективно на националния отбор (мъже).

Членовете на Управителния съвет ще поискат от селекционера да предостави анализ за досегашната работа на отбора, с оглед на незадоволителното представяне на Евро 2011, който анализ той да изпрати до 5 октомври. Ръководството на Федерацията ще има среща с Радо Стойчев, която ще се проведе до 12 октомври, като точната дата за това ще бъде съгласувана с него и ангажиментите му в клубния отбор.

„Не можем да си позволим нито ден, в който да не работим за постигане на високи резултати на националния отбор (мъже) за Олимпийската квалификация догодина, както и за заслуженото присъствие на отбора на Игрите в Лондон“, заяви вицепрезидентът на БФВ Ивайло Константинов и допълни, че именно за това са поставили и тези кратки срокове за разговор и дискусия с националния селекционер./БЛИЦ