Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров намекна, че почти сигурно ще остави на поста национален селекционер Силвано Пранди. След 7-ото място на Световното в Италия бъдещето на италианеца е поставено под въпрос. В следващите няколко дни ще стане ясна съдбата на Пранди, но Данчо Лазаров при прибирането си в България намекна, че няма да се правят кардинални промени в състава. По-рано съобщихме, че Пранди почти сигурно ще получи още един шанс - на Европейското догодина, което дава квоти за Олимпиадата в Лондон.

“Отборът ни имаше потенциал, но загубихме твърде важен мач с Куба. Това ни изпрати в спора за места от 5-о до 8-о. Момчетата бяха изключително амбицирани да направят нещо голямо и наистина значимо. След този старт, който не бе добър - загуби от Чехия и Франция, последва победата над Полша, която отново ни върна в играта, останахме в Топ 12. Решаващият мач бе този с Куба”, каза шефът на волейболната федерация на Летище София.

“Всичко това ще го анализираме, ще обсъдим къде са нашите пропуски, защото Куба е отбор, който сме в състояние да победим. Ако го бяхме направили, щеше да се говори по друг начин за Пранди. Твърде рано е да се правят обобщения. Ще му поставим следващата задача, когато оценим представянето ни. Следващата година е европейското първенство, това са първите крачки към Олимпиадата в Лондон. Той подготви отбора по много добър начин, но класирането не ни удовлетворява. 7-ото място все пак е успех, защото победихме Германия, а и това класиране ни е нужно за ранглистата. Не забравяйте, че имаше и 7 нови играчи за разлика от предишните първенства. Пранди в момента има договор с националния ни отбор”, завърши шефът на родния волейбол./БЛИЦ