Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров имаше повод за радост след класирането на националите за финалите на Световната лига. Шефът обаче преживя един от най-щастливите мигове, стана баща за трети път.
 
Още през февруари разкрихме, че шефът на родната федерация по волейбол чака дете. От години във волейболните среди се шушука за любовната му връзка с доскорошната състезателка на “Левски” и националния отбор Любка Дебърлиева. Всъщност, почти всички знаят за дългогодишната любов между шефа и волейболистката, но никой не й дава гласност. През септември миналата есен обаче чаровната спортистка забременя.
 
Настъпиха януари и февруари и започна да й личи, коремчето й се оформи и всички разбраха за щастливото бъдещо събитие. Никой не се съмняваше, че бащата е именно Данчо Лазаров. Раждането трябваше да стане около края на май, началото на юни. Източници разкриха важни подробности около появата на бебето. Дебърлиева е родила на 1 юни – Деня на детето. Щастливата майка вече се радва на дъщеричка, която е кръстена на нея – Миролюба. Подготовката за раждането е била пазена в дълбока тайна, както всичко около бременността на Любка. В последните седмици на бременността родената на 21 септември 1980 година бивша националка се оттеглила в пълна почивка. Почти не излизала, поддържала контакти само с най-близките си роднини и приятелки. Първоначално Данчо Лазаров навивал любимата си да роди на 06.06.2011 година. Идеята му не била случайна – 6 е любимото число на волейболния шеф. Раждането отдавна било планирано със секцио и спокойно двамата можели да обсъдят и изберат датата. 6 юни обаче се оказало твърде късно, бебето щяло да бъде преносено. Лекарите посъветвали майката да избере друга дата, поне със седмица по-рано от заплануваната. Така раждането протекло навръх Деня на детето. “Тъкмо малката ще има двоен празник, ще има рожден ден на 1 юни. Какво по-хубаво от това”, заявиха близки на Дебърлиева. 53-годишният Лазаров не искал да се шуми около раждането. Настоявал да запази всичко в пълна тайна. За целта инженерът закарал половинката си в клиника в Казанлък. Лекарският екип, който израждал малката красавица, също не бил случайно избран. Медиците били хора на Лазаров, които дали клетва, че ще пазят всичко в строга секретност. За да им се отблагодари, волейболният бос им дал луди пари за награда.
 
Самото раждане преминало напълно нормално, без проблеми за малката Миролюба и майка й Любка. Неотлъчно до волейболистката била майка й. Тя се грижела в първите няколко дни за състезателката, в които се възстановявала след операцията заради секциото. Майката отдавна приела връзката на Любка с инж. Лазаров. Двамата въртели любов отпреди десетина години. Дебърлиева пристигна от “Марица” в “Левски” и се залюби с тогавашния шеф на “сините” и родната федерация. Дори когато тя замина да играе в Русия и Азербайджан, двамата не се разделиха окончателно. Говореше се, че са прекъсвали връзката си, но след като се прибра отново в България я възобновиха и всичко тръгна по старому. Данчо Лазаров е с 23 години по-възрастен от Любка, но и двамата въобще не се притеснявали от този факт. Волейболистката била спокойна, искала сигурност за себе си и детето. “Такава ще й бъде осигурена, не се съмнявайте. Данчо не дава косъм да падне от главата й, много си я обича”, коментират близки на състезателката.
 
Единственото, което притеснявало щастливата майка, е че не може да даде гласност на раждането на отрочето. Чаровната спортистка за първи път става майка и й се искало да разгласи новината,. Само че в този случай нямало начин как да бъде направено подобно нещо. Всички постоянно говорели зад гърба й за връзката с Данчо Лазаров. Босът на федерацията също нямал никакви намерения да вдига шумотевица. Тайните около събитието продължили и след самото раждане. Няколко дни след появата на малката принцеса в Казанлък Данчо Лазаров завел Любка, майка й и бебето на скрито място. В момента малката Миролюба заедно с майка си и баба си са във вила, за която единствено Данчо Лазаров знаел.
 
“На никого не казва, а и много не смеят да го питат какво става. Постоянно се чува с тях по телефона, разпитва ги как са, всичко ли е наред. Почти всеки ден пътува до въпросното място”, заяви източник от волейболната федерация.
ВЕСТНИК “ШОУ”