Звездата на националния волейболен отбор на България Матей Казийски, 19-годишният талант от село Ресилово Цветан Соколов и техният Итас Диатек (Тренто) загряха с шеста поредна победа в шампионата на Италия за световното клубно първенство, което ще се проведе в Доха (Катар) от 3 до 8 ноември. Възпитаниците на българина Радостин Стойчев отнесоха като гост Есе-Ти Карило (Лорето) с 3:0 гейма (25:15, 25:21, 26:24) в мач от осмия кръг на италианската Серия А1.

Звездата на България и капитан на БГ Тренто Матей Казийски игра цял мач и завърши с 11 точки (4 аса, 50% ефективност в атака и 40% перфектно посрещане), колкото реализира и Франческо Корсини (4 блока и 88% ефективност в атака). Най-резултатен за европейските клубни шампиони за пореден път бе бразилският национал Леандро Висото с 14 точки (3 блока, 1 ас и 53% ефективност в атака). Цецо Соколов влезе като резерва на Висото в третия гейм и се отчете с 3 точки (2 блока и 1 ас), информира Sportal. За домакините от Лорето Кристиан Виджиланте завърши с 14 точки (1 блок, 1 ас и 48% ефективност в атака).

Това бе седма победа за момчетата на Радостин Стойчев от началото на сезона и с 21 точки продължават да са еднолични лидери във временното класиране на Серия А1. Мачът на "жълто-сините" от следващия кръг срещу втория в класирането Тренквалдер (Модена) на националния селекционер Силвано Пранди е отложен за 12 ноември, заради участието на Тренто в световното клубно първенство. /БЛИЦ