Световното първенство по волейбол бе открито официално в Торино. Четиримата треньори на отборите във всяка група дадоха съвместни пресконференция. България е заедно с Китай, Чехия и Франция.

”Групата ни е най-трудната в първия етап на турнира. И четирите отбора са силни и със сигурност срещите ще предизвикат огромен интерес от страна на феновете. Емоциите ще ни позволят да покажем добър волейбол”, заяви селекционерът на българите Силвано Пранди, който е роден в Торино.

“Радваме се, че сме тук. Ще ни е трудно да се справим с три европейски тима, но предизвикателството ни кара да работим упорито”, добави треньорът на Китай Жу Жиан.

Подобно мнение изрази и колегата му от Чехия Ян Свобода: “Горди сме да сме част от тази група. Познаваме се добре и знаем какво ни чака. Съперниците имат богат опит, но съм сигурен, че ще бъдат един от трите отбора, който ще минат напред”.

”Няма да повтарям думите на треньорите. Концентрирани сме и чакаме мачовете. Предпочитаме да действаме, а не да говорим”, допълни французинът Филип Блан./БЛИЦ