Ден за семействата отпусна селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди. За да се видят със съпругите и приятелките си, част от звездите отпътуваха с ден по-рано от Варна към столицата, информира "7 дни спорт". Под зоркото око на италианеца край морето останаха младоците Валентин и Георги Братоеви, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, както и двама от титулярните играчи - Тодор Алексиев и Красимир Гайдарски.

Вчера играчите направиха разходка край морето, а вечерта гледаха мачовете от Шампионската лига по футбол. Волейболистите се зарекоха, че няма да опитат от нощния живот във Варна преди европейското първенство. Причина за това са последните скандали в отбора именно заради излизанията на момчетата в свободните дни. И снощи Пранди наложи вечерен час 23:30. Днес в 9 часа сутринта състезателите ще се отправят към София с новия луксозен автобус на родната волейболна федерация.

В 19:30 часа националите заминават за Истанбул. Там ще ги чака автобус, който ще ги откара до Измир за предстоящите контроли с домакина на Евро 2009 Турция от 28 до 30 август. Нашите са в група със Сърбия, Италия и Чехия. Първите три отбора продължават в следващата фаза. Шампионатът започва на 3 септември. /БЛИЦ

Съставът на България за Евроволей 2009:

Разпределители:
Андрей Жеков (Патра, Гърция)
Георги Братоев (Левски-Сикноко)

Диагонали:
Владимир Николов (Кунео, Италия)
Цветан Соколов (Тренто, Италия)

Централни блокировачи:
Христо Цветанов (Локомотив-Изумруд, Русия)
Красимир Гайдарски (Левски-Сикноко)
Виктор Йосифов (Черно море БАСК)
Теодор Тодоров (ЦСКА)

Посрещачи:
Матей Казийски (Тренто, Италия)
Тодор Алексиев (Локомотив-Изумруд, Русия)
Методи Ананиев (Левски-Сикноко)
Валентин Братоев (Версила, Италия)

Либеро:
Теодор Салпаров (Динамо, Москва)
Владислав Иванов (Левски-Сикноко)