Големият син на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и олимпийската ни шампионка по гребане Румяна Нейкова – Емил, не е тръгнал по стъпките на родителите си, а вече тренира волейбол.

9-годишният малчуган, който е изкарал доста години покрай гребните канали по време на тренировките на мама, вече е част от школата на ЦСКА, информира "Гонг". На тренировките в зала "Армеец" дори го води баща му.

Както е известно, "червените" отдавна искат да вземат и да стопанисват въпросната зала дългосрочно. От ЦСКА се надяват съоръжението, в което са направили сериозен ремонт, да бъде вписано като спортен обект.

"Последните две години не треньорите ходят по училищата да търсят деца, които да тренират волейбол, а сега родители идват сами да ги записват. Сред тези малчугани е и детето на спортния ни министър Свилен Нейков. Бях приятно изненадана, защото знаем, че това е най-славното ни семейство на гребци. Много ми стана приятно, когато видях как министър Нейков доведе сина си в нашата волейболна зала "Армеец" да тренира. Имаме и деца на доста военни – около 50-60 на хора от Министерство на отбраната. Имаме и родител от Министерство на транспорта, който също с голямо желание идва и води детето си. При нас е важно, че когато идват тези родители, идват с желанието децата им да тренират волейбол, с нагласата да помогнат за всяко едно нещо, разбират трудностите и винаги ни подават ръка при какъвто и да е проблем", сподели пред "Гонг" шефката на женско направление на БФВолейбол и на ВК ЦСКА Верка Николова. /БЛИЦ