Вицепрезидентът на федерацията по волейбол Иво Константинов опитал да продаде на Тренто националния център Теодор Тодоров зад гърба на ЦСКА. Часове преди втория мач с Русия вчера спонсорът на Марек привикал блокировача, за да го убеждава да разтрогне договора си с “червените” по вина на клуба. Както е известно, заплатите в ЦСКА се бавят. Схемата е следната: Константинов плаща на ръка парите, които ЦСКА дължи на Теди, и го взима в Марек. После клубът от Дупница продава Тодоров на Тренто и си прибира парите от трансфера.

По този начин италианците ще получат състезателя с правата. Припомняме, че ЦСКА е склонен да даде Теди на Тренто под наем срещу 90 000 евро. Италианците искат да го купят за 140 000 евро. Това не устройва “червените”, които имат оферти за национала от други европейски клубове за много повече пари, пише “7 дни спорт”.

„Знам, че имаш да получаваш пари от ЦСКА. Разтрогни договора си с тях и ела при нас. Ние ще ти платим всичко и след това без проблеми ще отидеш в Тренто", казал Константинов на слисания играч. Тодоров обаче проявил висок морал и се обадил на треньора си в ЦСКА Сашо Попов. Центърът има да получава около 40 000 евро от заплати от “червените”. Това не е първи подобен случай с участието на Иво Константинов. Преди години той направи подобен номер с разпределителя Георги Братоев.

От своя страна собственикът на Марек Иво Константинов отрече да е разговарял с Тодоров за негов трансфер в Тренто. Двамата са се срещнали вчера сутринта във Варна, но според вицепрезидента на Българската федерация по волейбол темата на срещата била друга. "Няма такова нещо. Не се меся в работата на други клубове. Тази сутрин пихме по едно кафе с Теодор Тодоров. За трансфери не сме говорили", оправда се Константинов, който минава за сив кардинал във федерацията и е много близък с Радо Стойчев.

Тренто иска Тодоров от доста време, но има разминавания с ЦСКА. Интерес към центъра от Монтана проявяват още руският Ярославич и турски клуб./БЛИЦ