Старши-треньорът на първенеца на Русия Зенит (Казан) Владимир Алекно коментира решението на Пламен Константинов да пусне в игра резервите на Локомотив (Новосибирск) в двубоя от Купата на Русия в Сургут, който завърши с победа за шампионите с 3:0.

“За мен има Всевишен, който е създал света. Има и Всевишен, който контролира спорта. Смятам, че това няма да му се хареса. Спортът е длъжен да бъде спорт. Ние изпълнихме нашата задача, другото не ме бърка”, заяви Владимир Алекно.

Константинов контрира след мача, че решението му е съобразено с това да види повече волейболисти в игра.

“Не избирахме съперник за полуфиналите. Исках да видя в игра волейболистите, на които мога да разчитам ако се наложи. Основният ми състав го знам добре, но възможностите на резервите, не чак толкова добре. Този мач ми даде поводи за размишления. Разбирам, че момчетата, които две части стояха, не им е било толкова лесно да влязат в игра и да заиграят добре срещу съперник, който вече гори в играта. Но е нужно да можеш и да влизаш като смяна. Това за тях е опит. Аз съм повече разстроен за момчетата, които започнаха мача. Не всички показаха, че са готови за игра”, заяви Константинов след мача. 

Утре Локомотив на Константинов излиза в полуфинал №1 за Купата на Русия срещу Белогорие (Белгород), а Зенит на Алекно среща в полуфинал №2 Динамо (Москва) в Сургут.