Във волейболните среди става все по-напечено. На фона на катастрофалното ни представяне в Лигата на нациите, където се наредихме на 15-о място от 16 отбора, на ход е нова интрига. 

Бившият капитан на националния отбор на България и президент на Левски - Владимир Николов, коментира ситуацията в първия ни отбор и изрази мнението, че Розалин Пенчев не иска да играе за националния отбор. 

"По повод твърденията на г-н Николов бих искал да кажа следното. С цялата си отговорност твърдя, че за националния отбор винаги съм давал най-доброто от моите възможности към конкретния период", заяви Пенчев пред "Мач Телеграф". 

"Никога не съм отхвърлял или отказвал повиквателна. Миналото лято - 2020 година, ми бе казано по телефона, че отборът се подмладява и трябва да се пробват нови момчета. Оттогава до днес никой не ме е потърсил по никакъв начин. Бих искал чрез вас да задам въпрос на уважаемия г-н Николов. На базата на какви действия или бездействия от моя страна стигнахте до този извод? С цялото ми уважение, бих искал и да му припомня следните две неща: първото е, че аз съм набор 1994 и съм на 27 години! И второ - през недалечната 2014-а имахте условие към мен, за да бъда в нациноалния отбор - да подпиша 5-годишен договор с Левски. Мога да припомня и много подобни неща, но не смятам за необходимо, тъй като нямат общо с конкретния случай." 

"Не мога да допусна името ми да бъде петнено по такъв начин след всичко, което съом дал за отбора- Винаги съм стоял на страна от интриги и скандали и бих приел тезата, че няма с какво да помогна или да дам на отбора, но не и това, което се случва в момента! Не искам неуспехите на отбора да бъдат оправдавани с мен", каза посрещачът.