Нов скандал е напът да гръмне във волейболната Суперлига. Причината е, че пловдивският Виктория Волей картотекира близнаците Розалин и Чоно Пенчеви, братя на национала Николай Пенчев. Двамата бяха в Пирин Балканстрой, но решиха да се върнат в родния си Виктория Волей. Това пък породи гнева на тима от Разлог срещу федерацията.
 
“Като гръмнати сме. Няма как да сме доволни, защото ни откраднаха децата. И двамата са тук от 4 години. Ние ги взехме от Виктория Волей и платихме 30 000 лева. Сега слушат баща си и са заминали пак там, но без обезщетение за нас, без нищо. А имат договори до края на 2013 г. Като зомбирани са заради баща си. Въпросът е защо федерацията помага за това. Преди 6 месеца взеха решение финалът да не се играе и ни отнеха шанса за титлата. Сега вземат това решение срещу нас. Така волейбол няма да има. Ние даваме пари, изграждаме играчи, а след това идва някой и ги взима”, заяви президентът на Пирин Балканстрой Костадин Калоянов пред “7 дни спорт”.
 
Розалин Пенчев е посрещач и беше твърд титуляр в тима от Разлог. Брат му Чоно пък е разпределител и беше резерва на национала Добромир Димитров. Според правилника на федерацията всеки играч трябва да получи договор от клуба, за който играе, месец преди да навърши 18 години. Според БФВ двамата не са получили такъв и могат да отидат в друг клуб, но при платено обезщетение. В случая обаче Пирин Балканстрой не е получил такова от Виктория Волей.