Скандалният угандийски национал Катберт Малинга е пред трансфер в България, подсилвайки Марек Юнион-Ивкони. Тимът от Дупница очаква днес пристигането му на проби в отбора. Двуметровият волейболист игра като посрещач и диагонал.

"Няколко дни са достатъчни, за да преценим дали ще му предложим договор. Запознали сме се с качествата му, изгледали сме няколко мача, но трябва да го видим на място, а и да премине медицински изследвания", заяви мениджърът на клуба Людмил Найденов.

През лятото Малинга беше замесен в скандал и наказан от Угандийската волейболна федерация заради измама. Причината е използването на двоен лиценз за игра. С единия той е участвал в първенството на Уганда за Скай Волей Клуб, а с другия е играл в кенийския шампионат за Кения Портс Ауторити.

Ако бъде одобрен от Марек Юнион-Ивкони Катберт Малинга може да стане вторият угандийски играч на тима от Дупница след Окело Дауди, който бързо впечатли с изявите си и беше взет от Галатасарай под наем. Преди дни Дауди призна, че Малинга е при него на гости в Истанбул.