Разпределителката Любка Дебърлиева се завърна в женския национален отбор по волейбол. Опитната състезателка от вчера е при тима във Варна, който се готви за участие на европейското първенство.

“Любка Дебърлиева е при нас от вчера. Ако бъде подготвена, ще е в отбора. Всичко зависи от нея. На поста на разпределителя имаме Лора Китипова и Цветелина Николова, които са по на 20 години. За Европейското първенство ще ни трябва човек с опит, който във важните мачове да даде класа. Това не означава, че няма да продължим да подмладяваме отбора”, каза на първата си пресконференция от началото на подготовката Драгутин Балтич.

Името на Дебърлиева нашумя около отстраняването на Ева Янева, Мария Филипова и Дияна Ненова от националния отбор. Не е тайна, че зад изхвърлянето на трите опитни състезателки стои дългата ръка на Дебърлиева и президента на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров. Преди няколко седмици самият Драгутин Балтич заяви, че няма да взима нова състезателка в отбора преди Европейското, но явно някой бързо е променил решението му.

Любка роди момиченце преди около месец, като публична тайна е, че бащата е именно босът на родния волейбол Данчо Лазаров. След това състезателката започна да се възстановява и тайно да се готви за завръщане в националния отбор. Най-абсурдното е, че Балтич заяви, че отстранява Ева, Мария и Диана, тъй като му е наредено да извърши подмлядаване в състава. А Любка Дебърлиева е на 30 години./БЛИЦ