Истинска война се заформи във волейбола. Треньорът на "Левски Волей" Стоян Стоев нападна националния селекционер Камило Плачи. Реакцията на бащата на Мартин Стоев дойде след мача "Левски Волей" - ЦСКА 3:2 гейма, който бе изгледан от Плачи. Италианецът първоначално реши да седне във ВИП ложата в тренировъчната зала "Арена Армеец", а малко по-късно се премести в сектора с антифенове на Българската федерация по волейбол. След мача Плачи се снима със станалата популярна вече "шепа негодници", след като инж. Данчо Лазаров ги нарече такива.

"Онзи ден дошъл Камило Плачи и се набутал във феновете. Те знаеха, че той ще бъде на мача и затова се бяха появили да гледат "Левски" - ЦСКА с плакати против федерацията. Най-категорично заявявам, че ако на следващия мач на отбора ми се появи някой с такъв плакат, аз ще извадя тима от залата", гневно заявява пред "7 дни спорт" Стоян Стоев.

"Плачи и Стойчев са заедно. Те заедно решават нещата. Стойчев е забъркал и някаква бизнес схема, завлякъл е много хора. Аз не мога да разбера защо в тази криза трябва да се викат италианци. Имаме толкова добри статистици и треньори, не ни трябват тези бедняци, които са тук, за да им пълним гушите. Те ако бяха толкова добри, щяха да си стоят в Италия, нямаше да идват тук. Ай сиктир, бе! Плачи е анализатор, той не е треньор", остро изригна треньорът на "Левски Волей".

"Защо в националния отбор през последните години не попадат Красимир Гайдарски, Боян Йорданов и Христо Цветанов? Те са много добри състезатели, които бяха неизменна част от състава, но с идването на италианските специалисти просто се загубиха. За Боян е ясно, той отказа на Тренто и веднага му биха шута. Това е самата истина. А сега Плачи си избира играчи, без да гледа, където трябва. Вижте Симеон Александров, млад и перспективен състезател. Хайде да видим дали ще намери място в националния отбор", продължи Стоян Стоев.

"Боже Господи, Плачи дойде! Абе това е смешно. Ние не трябва да им се кланяме и да им лижем та*аците", завърши ядосаният български специалист.

stoev.jpg
Снимка: bgvolleyball.com