Поредното скандално решение на федерацията по волейбол взриви първенството. Този път пострадали са женските отбори на ЦСКА и “Левски”, които играят полуфинал в шампионата. Третият решителен двубой, който трябваше да се състои днес, е изместен с два дни и ще се играе на 13 март. Причината за отлагането е заетост на зала “Сиконко” в “Люлин”. Оказа се, че залата днес наистина е заета, в нея има сбирка на сектата “Свидетелите на Йехова”. Това е поредното събитие на сектантите в съоръжението в последните няколко месеца. На въпросните сбирки на сектата организатори разпространяват съвсем безнаказано брошури и други материали дори и на деца, които ползват залата.

“Сиконко” е собственост на шефа на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров, който е и управител на “Левски”. Миналата година сектата проведе събрание един ден преди мъжкия четвъртфинален мач на “сините” с Марек. Движенето “Свидетелите на Йехова” е забранено в повечето страни в света, но не и в България. Законово няма никаква забрана да бъдат провеждани подобни мероприятия дори и в спортни зали, но в случая намесата трябва да дойде от притежателя или наемателя на съоръжението.

Ето протестното писмо на ръководството на ЦСКА относно промяната на днешния мач срещу “Левски”:

До ръководството на национална волейболна лига

Уважаеми господа, Ръководството на ПВК ЦСКА изразява възмущението си от своеволното решение на ръководството на Национална Волейболна Лига за промяна на датата на решаващия трети полуфинален плейофен мач от НВЛ - жени между отборите на ВК Левски Волей и ПВК ЦСКА от 11.03.2012 г. на 13.03.2012 г.

Ръководството на Национална Волейболна лига взима това решение без съгласието на ръководството на ЦСКА, която процедура се спазва дори и при промяна на датите по време на шампионата, а в този случай се касае за решаващ трети мач от полуфиналната серия. Питаме защо Национална Волейболна Лига с това си решение обслужва интересите на един от полуфиналистите – “Левски Волей”, а пренебрегват същите на ЦСКА.

Господа от Национална волейболна лига, след като залата е заета не е ли редно клубът домакин да осигури друга зала? Освен това Вие променяте датите след първия изигран полуфинален мач, а не преди него. Не смятате ли, че с това решение Вие поставяте в неравностойност двата отбора - полуфиналисти. Класиралият се отбор от другата полуфинална двойка ще има повече време за подготовка от този който ще се излъчи от двойката между ВК Левски Волей и ЦСКА.

За това решение ръководството на НВЛ ни уведомява в края на работния ден, а именно в 16.30 часа на 08.03.2012 година (четвъртък), а на 09.03.2012 г. е вторият плейофен мач и ни поставя в невъзможност да имаме право на мнение най-малко в същия ден. Господа от НВЛ, искаме да вярваме, че вашето отношение към нас не е недобронамерено и целенасочено. Ръководството на ПВК ЦСКА ще разгледа по обстойно вашето решение и ще излезе със становище за по нататъшното участие на отбора на ПВК ЦСКА в полуфиналните и финалните мачове от НВЛ.

*Заб.: Писмото е изпратено до сайта Bgvolleyball.com