Националната състезателка Елица Василева смени вчера шината на контузения си десен глезен и продължава да се придвижва с патерици. Заради процедурата волейболистката закъсня с близо едно полувреме за баскетболния контролен мач между Лукойл Академик и “Левски”. Чаровната волейболистка е приятелка на гарда на Лукойл Академик Божидар Аврамов.

“Наложи се да ми сменят шината, защото се оказа, че имам разкъсване на още една връзка. Кракът ми трябва да стои под определен ъгъл, за да зарасне връзката по-добре. Кирил Мавродиев ми достави и сложи шината, той ми прави всички процедури, при него се лекувам. Доверих му се, защото има голяма практика със спортисти. Две седмици трябва да нося шината и след това да започна да стъпвам. В игра може да вляза едва след пет седмици“, обясни Елица Василева специално за bgvolleyball.com.

Елица се контузи по време на решителния мач България – Чехия (3:2), който класира националния ни отбор на европейското първенство догодина. Елица скочи за блок и се приземи върху краката на състезателка от другия отбор, която влезе непозволено в игрището на нашия тим. Травмата се оказа много по-сериозна от това, което първоначално лекарите смятаха. Скъсани са две връзки на ходилото, съмняват се за трета разкъсана връзка и за едно сухожилие, което отива към палеца.

„В новия ми бразилски отбор Амил (Кампинас) приеха нормално факта, че се контузих. Съжаляват, че не мога да се присъединя веднага. Но казаха, че ще поемат грижата за мен след като замина за Бразилия. Договорът ми си тече“, добави Елица./БЛИЦ