Волейболистите на Славия се завръщат отново в Суперлигата на България след тригодишно отсъствие. "Белите" надиграха като гост Арда (Кърджали) с 3:0 (25:21, 25:23, 25:17) във втория мач между двата тима от финалния плейоф на Висшата лига.

Така Славия спечели серията с 2-0 победи и стана шампион на втората дивизия на мъжкия ни волейбол. По този начин момчетата на треньора Северин Димитров извоюваха промоция за участие в елита, като отново ще бъдат сред най-добрите тимове през следващия сезон 2019/2020 година.

Арда пък завършва на второ място в крайното класиране на Висшата лига. Волейболистите от Кърджали, обаче, ще имат още един шанс да се завърнат в елита на България, от където изпаднаха през миналата година. Тимът, воден от Иван Халачев, ще играе на плейаут с заелия 11-о място в Суперлигата – Дея спорт (Бургас). Победителят от плейаута ще попълни елитната ни група за следващия сезон. Датата и мястото на мача ще бъдат определени допълнително.

Над 1000 зрители изпълниха зала "Арпезос", за да подкрепят своите във втория мач от финала, като на срещата присъства и агитката на местния футболен отбор на Арда. Тъпани, музикални инструменти и други фенски артикули създадоха страхотна атмосфера в залата, но дори и това не спря устрема на Славия, който постигна чиста победа над домакините и се завърна в Суперлигата.