ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Мъжкият волейболен Марек Юнион-Ивкони, който е четирикратен шампион на България, напуска Дупница окончателно. Това стана ясно след Общото събрание на клуба, в което бе заложена точка за смяна на името и седалището на тима.

Отборът ще носи името Локомотив-Авия (Пловдив) от следващия сезон 2024/2025.

Тимът ще тренира и ще се състезава в залата на Пловдивския университет.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Марек напуска Дупница заради конфликт с общинската управа начело с кмета Първан Дангов. Президентът на клуба Ивайло Константинов и градоначалникът си размениха обвинения, атакувайки се взаимно. Ситуацията се задълбочи, което доведе до решението Марек да се премести в Пловдив.

 Съобщението от клуба:

"Днес, 31 януари 2024 г., се проведе извънредно общо събрание на ВК „Марек Юнион-Ивкони“ и бяха взети следните решения:

1. След приключване на спортно-състезателната 2023/24 година за всички волейболни отбори, състезаващи се от името на „Марек Юнион-Ивкони“, но не по- късно от 28 юни 2024 година, да бъде преместено седалището на клуба от гр. Дупница в гр. Пловдив.

2. Да бъде променено името на клуба от „Марек Юнион-Ивкони“ на „Локомотив Авиа“ Пловдив.

Благодарим на веригата бензиностанции „Авиа“,  петролен бранд в топ 5 на Европа, основан в Швейцария в далечната 1927 година и набиращ скорост в България в последните няколко години, че прие поканата да стане наш генерален спонсор.

Благодарим на транспортната компания „Юнион-Ивкони“, която в продължение на 24 години беше и ще продължи да бъде наш основен спонсор.

Благодарим за гостоприемството, отзивчивостта и всеотдайната подкрепа на кмета на гр. Пловдив -  г-н Костадин Димитров.

Благодарим на хилядите фенове за това, че бяха и ще бъдат неотлъчно до нас".