Драгутин Балтич е новият селекционер на националния отбор по волейбол за жени. Очаква се словенецът да пристигне у нас за подписване на договора и обявяване на щаба, с който ще работи.

Федерацията по волейбол направи избора след допълнителен разговор с другия кандидат Марчело Абонданца. Италианският специалист е обяснил, че ще приключи с клубните си ангажименти с Вила Кортезе не по-рано от началото на месец юни. Това автоматично изключва възможността той да застане начело на женския ни представителен тим, който ще започне подготовка през май. На 27 и 28 май са първите срещи на тима от Европейска лига.

ВИЗИТКА
Това е Драгутин Балтич
Роден на
20.11.1963 г.
Роден в Кралево
Образование: магистър от Икономическия университет в Сараево, завършил спортен университет със специализации като треньор по волейбол и учител по физическо възпитание

*Балтич има богат опит като селекционер на национални гарнитури. От 1992 до 1996 г. е водил мъжкия национелен отбор на Словения, а в периода 1997-2006 е старши треньор на женския отбор на страната.

*В момента той е треньор на един от най-силните женски клубове в Азербайджан – Локомотив (Баку). В периода 2009-2010-а е бил селекционер на друг женски тим – Рабита (Баку). Преди това води австрийския AON Hot Voleys (мъже), словенските ACH Volley BLED (мъже) и STAVBAR-MARIBOR (мъже), като неизменно постигна успехи в местните първенства и европейските турнири.