Българският волейболен национал Цветан Соколов попадна в отбора на разочарованията на изминалото световно първенство в Полша.

Според полския сайт SportoweFakty.pl, Соколов е най-зле представилият се диагонал на Мондиал 2014. "Спортната форма на известния нападател беше много слаба. Представянето на България през 2014 година може да се смята за най-лошия сезон в историята. България изпадна от първа дивизия на Световната лига, а по време на световното първенство допусна само загуби във втората част на шампионата. Цветан Соколов създаваше впечатление на играч, който отсъства от игрището. човек, отсъства от терена. По никакъв начин той не приличаше на волейболиста, който през миналата година изведе България до успех над Полша с 3:2 на 1/4-финалите на европейското първенство. Пламен Константинов дори го остави резерва на Данаил Милушев. На моменти българите играеха все едно без диагонал и се усети липсата на Владимир Николов, който не игра на Световното", се споменава в материала на изданието.

Най-зле представилият се разпределител е Драган Травица от Италия, а в отбора на разочарованията като централни блокиравачи са избрани сърбинът Драган Станкович и руснакът Николай Апаликов (Русия), докато за посрещачи са определени руснакът Алексей Спиридонов и италианецът Симоне Пароди. Постът либеро е поделен между два волейболисти – руснаците Валентин Голубьов и Артьом Ермаков.