Цветан Соколов и Кучине Лубе (Чивитанова) допуснаха първа загуба в италианската Суперлига, след като в голямото дерби на десетия кръг отстъпиха като гост на Диатек Трентино в Тренто с 1:3 гейма (19:25, 25:23, 21:25, 20:25). Срещата се игра пред пълните трибуни в "Пала Тренто" пред 4000 зрители.

Соколов се завърна в залата, откъдето започна кариерата му на Апенините и беше посрещнат топло от бивши съотборници и от местните фенове. Овации предизвика и завръщането в “Пала Тренто” и на Османи Хуанторена.

Соколов започна титуляр и игра до 18:22 в третата част, когато се приземи на крака на Тине Урнаут и изкълчи глезен. Веднага след това българският национал беше заменен от Алберто Казадей. Соколов стана най-резултатен за Лубе с 15 точки (1 ас, 4 блока, 45 % ефективност в атака ), а Хуанторена не изигра най-силния си мач и завърши с 10 точки.

Победата е девета поредна за Тренто в Суперлигата. Бившият тим на Соколов  остана единственият отбор в италианския шампионат без загуба, и с актив от 26 точки и мач по-малко излезе еднолично на първо място. Кучине Лубе допусна първо поражение в Суперлигата за сезона под ръководството на Джанлоренцо Бленджини и с актив от 25 точки отстъпи на втора позиция.