Звездата на волейболния ни национален отбор Цветан Соколов говори пред медиите преди старта на европейското първенство. Мачовете от нашата група "А" ще се проведат във Франция. В нея са домакините, които са актуален европейския шампионат, Италия, Румъния, Гърция и Португалия. 

"Очакванията са големи, но нека не тръгваме с голямата кошница както винаги. Нека този път тръгнем с идеята да играем добър волейбол. Искаме да се раздадем и да се забавляваме", каза Соколов. 

"Целта е да покажем всичко, на което сме способни. Не сме показали това, което можем по време на подготовката. Наблегнахме много на физическата подготовката, защото европейският шампионат е доста дълъг", продължи звездата. 

"Италия си е волейболна страна, няма нужда от представяне. Франция винаги участва във финалните четворки през последните години. Срещу Румъния, Гърция и Португалия не съм играл доста отдавна, но нека гледаме от нашата страна на мрежата. При по-добро класиране в групата, след това ще има и по-лек съперник. Няма мачове без значение, всеки се стреми да побеждава. Физически е тежко в този формат на шампионата", добави Цветан Соколов.

Първият мач на България на Европейското е в четвъртък - срещу Гърция (от 15:15 часа).