Звездният състав на Марек Юнион-Ивкони тръгна отлично в предварителна Група "Б" на финалната шестица от турнира за Купата на България при мъжете. Подсиленият от легионерите Цветан Соколов, Тодор Вълчев и Златан Йорданов отбор от Дупница победи категорично Арда (Кърджали) с 3:0 гейма (25:19, 25:20, 25:21). Двубоят се игра пред около 700 зрители в спортната зала на Дупница.

Соколов, който едва тази сутрин се присъедини към отбора, игра много силно и стана най-полезен с 16 точки (2 блока, 1 ас и 52% ефективност в атака).

Така волейболистите от Дупница и Монтана са с по една победа в групата, като директният двубой между тях ще определи победителят в  групата и съответно разпределението на полуфиналите. Мачът е утре от 18:00 часа в дупнишката зала.

"Причината да съм в Дупница сега е възможността да играя за моя роден клуб. Когато от ръководството ме попитаха: „Имаш ли възможност да се присъединиш, аз казах "да". Много се радвам да се върна тук, откъдето съм тръгнал", коментира веднага след успеха Цецо Соколов.

"Доволен съм, че постигнахме победа. Надявам се да можем да зарадваме феновете със силна игра. Надявам се да се получи турнир на високо ниво. Всички тези, които са се върнали, не идват да се разходят, всички идват да побеждават. Аз дойдох, за да спечеля Купата на България", добави звездата.