ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

България ще е домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година заедно с Италия. Общата ни кандидатура с "адзурите" беше предпочетена пред тази на Финландия и Естония.

Новината беше съобщена официално от президента на ЦЕВ Андре Майер в присъствието на представители на 48 национални федерации по време на съвета на Европейската конфедерация в Люксембург.

По предварителна информация в зала "Арена Армеец" в София ще се играят двата полуфинала, срещата за бронзовите медали и финалът. Пловдив и Варна би трябвало да приемат мачове от груповата фаза. Останалите двубои ще се състоят в италианските градове Катания и Месина. От българската федерация уточниха, че България ще приеме двубои в две, а не в три зали, както съобщиха от ЦЕВ. Така София и новостроящата се зала в Пловдив най-вероятно ще са домакини на волейболните сблъсъци, а Варна може да остане без двубои.

През пролетта на 2015 година България ще бъде домакин и на Евровопейското първенство за кадетки. Той ще се проведе във Варна и Пловдив./БЛИЦ