Гръцката волейболна федерация реши да прекрати мъжкото първенство поради липса на средства. Финансовата криза в южната ни съседка се разраства, а сред жертвите й вече е и спортът. В Гърция играят четирима наши състезатели - Боян Йорданов в Панатинайкос, Андрей Жеков в Олимпиакос, Златин Георгиев и Пламен Драгиев в Аполон Каламариас (Каламария).

Вероятно същата съдба ще има и женският шампионат, където също имаме представителки. В близките дни предстоят разговори между ръководствата на клубовете и федерацията, но със сигурност се знае, че следващият кръг, предвиден за 4 и 5 декември, няма да се играе, пише "Меридиан Мач". Заради неучастието на Панатинайкос и Олимпиакос във вътрешното първенство, от Европейската конфедерация (CEV) са решили да извадят отборите от участие в евротурнирите.

В последния си мач в гръцкото първенство Панатинайкос допусна първа загуба за сезона. Боян Йорданов и компания пък паднаха с 1:3 (-22, 22, -16, -23) при гостуването си на Ламия в последния мач от шестия кръг./БЛИЦ