Сравняваният с Матей Казийски талант на българския волейбол Аспарух Аспарухов ще продължи кариерата си в полския Сточня (Шчечин). Там ще се изявява и бившият национал Матей Казийски през следващия сезон, а за спортен директор на тима наскоро бе назначен един от най-успешните български треньори Радостин Стойчев.

Бившият волейболист на Монтана ще подпише договор за 1 година по-късно този месец, когато навърши пълнолетие.

“Проектът на отбора е много голям. Има състезатели на високо ниво и това са нещата, които ме спечелиха, за да взема това решение. Категоричен бях, защото знам, че това е пътят, който трябва да извървя, за да играя на най-високо ниво. Това е първата стъпка”, сподели Аспарухов пред Нова телевизияи.

“Той и щабът му работят на най-високо ниво и тези неща, които може да научи, няма къде другаде да научи. Ако човек успее да ги научи ще е добре за всеки състезател. Без това един състезател сам да е взискателен към себе си, няма как да постигне мечтите си. Ние имаме волейболния Меси и ако синът ми има възможността да е рано до рамо с него - нищо по-хубаво от товa”, каза пък бащата на Аспарух, който е със същото име и фамилия като сина си.

“Мисля, че там ще науча много неща с него и състезателите, които са там, ще създадат различна атмосфера, което е много важно за моята възраст”, завърши талантът.