Сърбия се класира за финала на европейското първенство по волейбол и ще спори за титлата със Словения на финала в Париж.

"Плавите" надделяха в истински трилър над Франция с 3-2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:8) и лишиха "петлите" от възможността да ликуват с титлата пред родна публика.

Французите дръпнаха в първия гейм и през цялото време поддържаха аванс от 2-3 точки. В заключителните разигравания Сърбия се доближи на точка, но все пак първата част бе за "петлите". Точно обратно се разви втория гейм - Сърбия взе аванс в началото и не позволи до края Франция да успее да изравни дори.

"Петлите" поведоха в третата част, а точките постоянно бяха в предимство ту за единия, ту за другия отбор. Франция имаше аванс на второто техническо прекъсване, но "плавите" обърнаха и излязоха напред в резултата.

Четвъртата част бе изцяло за Франция, като сръбският наставник дори извади основните си играчи да починат преди тайбрека, тъй като авансът на Франция бе прекалено голям от средата на гейма.

Това оказа влияние в тайбрека, където сърбите бяха почти безупречни. Те дръпнаха с 5:0, а след това успяха да задържат постоянен този си аванс. Накрая ликуваха след 15:7 и ще спорят за трофея с голямата изненада Словения, която по пътя си отстрани и България.