Българският национален отбор по волейбол за младежи до 23 години не успя да се класира за финала на Световното първенство. Нашите “лъвчета” бяха победени с 0:3 (13:21, 18:21, 10:21) за 49 минути игра от Сърбия на полуфинала. Момчетата на Драган Иванов не съумяха да бъдат равностойни на силния отбор на “плавите” и логично ще спорят за бронза. В битка за третото място в света България ще се изправи срещу Русия.

Сърбите започнаха ударно и направиха три поредни блокади, което резултата стана 4:0. Те запазиха разликата до техническото прекъсване, което дойде при 12:8 в тяхна полза. Надмощието на сърбите продължи, те увеличиха аванса си и постепенно оформи крайното 21:13 в първата част.

През първата половина на втория гейм Венцислав Рагин показа, че и българската блокада може да носи точки, а Желязков продължи да тормози съперниците в нападение. Нашите момчета успяха да дръпнат с 12:7 при техническото прекъсване. Със силен сервис и игра на блокада обаче момчетата на Игор Колакович започнаха да топят изоставането си и при 17:17 успяха да догонят България. Три поредни точки от блокада на сърбите направиха нещата 21:18 и 2:0 гейма в тяхна полза.

Нашите удържаха положението за първите десетина разигравания на третия гейм, но, когато противникът поведе с 9:6, те като че ли се примириха със съдбата си. На терена настана една тишина, която позволи на Сърбия спокойно да довърши започнатото – 21:10 и 3:0 гейма.

Победата на Сърбия дойде най-вече от 18-те точки от блокади, които те постигнаха срещу само 4 за българския тим. Цели 10 от тях бяха дело на Сречко Лисинац, който стана и топреализатор на мача с 15 точки.

Най-резултатен за България бе Желязков с 9 точки.