Румънският шампион Томис (Констанца), воден от бившия селекционер на България Мартин Стоев, се класира за полуфиналите във втория по сила европейски клубен турнир - за Купата на CEV. Момчетата на нашия спец биха турския Малийе Мили Пиянго (Анкара) с 3:0 (25:23, 25:21, 29:27) в мач-реванш от "Чалъндж" кръг на надпреварата, игран тази вечер пред около 1000 зрители в Констанца.

В Томис се подвизават Андрей Жеков, Владислав Иванов и Дмитрий Бахов. Волейболистите от Констанца ще срещнат на полуфиналите френския Пари Волей (Париж), който отстрани германския ТВ Ингерзьол (Бюл). Първата среща ще бъде на 25-26 февруари във Франция, а реваншът е на 1-2-ри март. Жеков реализира и 8 точки (1 блок и 3 аса) за победата.

Либерото Владислав Иванов също игра цял мач, въпреки че е със счупен пръст. Молдовецът с български паспорт и бивш играч на Марек Юнион Ивкони Дмитрий Бахов пък стана най-полезен със 17 точки. За тима на Малийе македонският диагонал Никола Гьоргиев, който е брат на разпределителя на Марек Юнион Ивкони Гьорги Гьоргиев, бе над всички с 20 точки.