Войната във волейбола продължава. Треньорът Мартин Стоев заяви, че завежда дело срещу Матей Казийски за пропуснати ползи. Искът към звездата на Тренто е за 10 000 лева. Стоев се закани още през лятото, че ще търси отговорен за проваления си договор с националния тим заради твърдението на Матей Казийски. "Мартин Стоев е слаб треньор!", отсече тогава волейболистът.

Заради тези думи на Казийски на 14 юни Мартин Стоев реши да заведе дело срещу звездата. В същия ден треньорът бе обявен за селекционер на България, но скоро след това федерацията отмени решението си и сложи на поста Найден Найденов. Според Стоев клеветата по негов адрес е провалила официализирането на 4-годишния му договор.

След случая през лятото от федерацията така и не признаха каква е била причината за проваления договор на Стоев.

"Матей Казийски ще си понесе последствията от неговите действия - фиктивни или минимални. Може би не за лична облага или за нещо подобно. Ако се спечели нещо от делото, защото такова със сигурност ще има, ще даря парите за децата във волейбола. Да се знае, че те са от Матей Казийски", заяви пред ТВ7 Мартин Стоев, който това лято се завърна начело на "Левски".