Дъждът, който се изсипа над София, както и топенето на снега, направиха столичната зала "Христо Ботев" неизползваема. Съоръжението е подгизнало.

"Цялото поле е във вода, направо си е като басейн. От тавана пък продължава да капе. Всичко е в трагично състояние. Подът е дървен паркет, сега като се надигне не се знае кога отново игрището ще може да бъде използвано", коментира пред bgvolleyball специалист, влязъл на оглед в спортното съоръжение днес.

Веднага токът в залата е спрян, за да не се стигне до късо съединение и по-големи аварии. Обстановката принуди Българска федерация волейбол, която ползва съоръжението да отмени тренировките на младите състезатели от Олимпийски надежди по волейбол (момчета и момичета), които имат занимания там. Във вторник от Турция се завръща и националният отбор за юноши младша възраст, който също водеше подготовка в тази зала. Националите имат европейска квалификация от 3 януари в Словакия, като по програма трябваше да бъдат на лагер в столицата до заминаването си за състезанието.

В момента ръководството на БФВ умува къде да преразпредели тренировките на Олимпийските надежди и националите. Както е известно, от волейболната федерация вече обявиха, че ще започнат ремонт на залата, за да бъде превърната в национален волейболен център. Засега обаче не е упомената конкретна дата за обновяването на спортното съоръжение, като то се използва в трагичното си състояние.