Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев определи група от 14 състезатели, които продължават подготовката и ще представят България на финалите на европейското първенство в Чехия и Австрия. Надпреварата е от 10 до 18 септември.

От състава отпадна разпределителят на ЦСКА Георги Манчев. Той беше спряган за заместник на Андрей Жеков и игра в контролите с Чехия и Франция. В последните няколко дни обаче Манчев вбесил Радо Стойчев и той го изгонил от една от тренировките. Като втори разпределител за Прага ще пътува Георги Братоев.

Селекционерът не включи в състава още трима волейболисти – контузения Даниел Милушев, Николай Пенчев и Валентин Братоев. На поста посрещач ще се разчита на Матей Казийски, Тодор Алексиев, Тодор Скримов и Братоев.

"Трикольорите" ще останат на подготовка в Морската ни столица Варна до сряда, когато ще отпътуват за София. Ден по–късно, на 1 септември, в 9,40 часа сутринта, с полет София - Париж отборът ще отпътува за силния международен турнир във Франция, в който ще участва непосредствено преди финалите на Европейското първенство.

България е в една група с Полша, Германия и Словакия. Първият ни мач е на 10 септември срещу Словакия./БЛИЦ

Ето и избраниците на Стойчев: 
Разпределители
Андрей Жеков
Георги Братоев

Диагонали
Цветан Соколов
Владимир Николов

Центрове
Виктор Йосифов
Теодор Тодоров
Христо Цветанов
Костадин Гаджанов

Посрещачи
Матей Казийски
Тодор Алексиев
Методи Ананиев
Тодор Скримов

Либеро
Владислав Иванов
Мартин Божилов