Българският представител във втория кръг от европейския клубен турнир за Купата на претендентите за жени - ЦСКА, спечели първия си мач в надпреварата. "Червените" стигнаха до успеха с 3:2 гейма (24:26, 20:25, 25:15, 25:16, 15:12) като гост на кипърския АЕЛ (Лимасол), след като губеха с 0:2 гейма.

Мачът започна с леко надмощие на българките, но скоро резултатът се обърна в полза на домакините и продължи да се развива драматично до края на първия гейм, завършил след 25-ата точка. По-убедителен бе успехът на АЕЛ във втората част. След това "червените" наложиха своето темпо на игра и, спечелвайки третия и четвъртия гейм на 18, вкараха мача в тайбрек, пише bgvolleyball. Напънът на домакините да вземат ново предимство в петата част удари на камък и българските шампионки се поздравиха с победата.

В титулярната седморка на Юлия Иванова започнаха Лора Китипова, Габриела Цветанова, Мария Каракашева, Олга Кръстева, Христина Русева, Нора Богданова и либерото Патрисия Йончева. В игра влязоха още Валерия Василева, Даниела Кънчева и Силвия Кьосева.

Мачът се игра пред около 350 зрители и продължи 109 минути. Реваншът в България е точно след седмица, като каква да е победа на ЦСКА би била достатъчна на европейките да се класират напред без да играят златен гейм. /БЛИЦ