ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Волейболните ни национали до 21 години продължават страхотното представяне на световното първенство в Бахрейн. Воденият от италианския селекционер Андреа Буратини тим надигра световния шампион от 2021 г. Полша с 3:0 гейма (25:18, 35:33, 25:18).

С две поредни победи във втората група, първата срещу Тайланд също с 3:0, националите ни не могат да бъдат изместени от първите две места и си гарантираха класирането на полуфинал. Припомняме, че преди дни "лъвчетата" отново се справиха с поляците, надделявайки с 3:2 гейма в среща от груповата фаза. Тези два тима преди две години играха финал на Мондиала до 19 години и България загуби с 0:3 от "дружината". 

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

България заигра като истински претендент за медал в срещата днес в Манама. Мачът започна точка за точка, но не продължи дълго в това русло. Сериозната интрига се запази до 11:10 в полза на България. "Трикольорите" направиха четири поредни точки, което се оказа и решаващо. Полша намали до 17:20. България завърши гейма с три поредни точки и 25:18.

Втората част беше фестивал на волейбола от най-високо ниво - и като качество, и като драма. След като България поведе с 2:0, позволихме на Полша да обърне с четири поредни точки. Стигнаха се до равенство при 21:21. След куп обръщания на резултата най-накрая България поведе с 2:0 след 35:33.

В третия гейм след 2:2 бързо направихме четири точки. Поляците се опитваха да се държат близо. На моменти стигаха до една точка изоставане, но не и до равенство. При 16:15 ключови бяха три поредни успешни атаки за българските волейболисти. Наказателната акция започна да работи с пълна сила, а мачът завърши с 25:18.

Утре България играе последен мач от групата - срещу Иран, който ще е подготовка за полуфинала. А Полша ще се бори за местата извън финалната четворка.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!