ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Българският първенец Хебър (Пазарджик) се класира за втора поредна година в груповата фаза на Шампионска лига, след като волейболистите на Камило Плачи надвиха хърватския Младост с 3:1 (26:28, 25:20, 25:17, 25:10 ) в Загреб на реванша от третия квалификационен кръг на най-престижния европейски турнир.

Скритото оръжие на "тигрите" бе диагоналът Симон Хирш, който не бе съвсем готов за мача, но влизането му оказа положителна роля и даде разликата в мача.

Хебър записа труден старт, като допусна много грешки и неточности. Домакините се възползваха от ситуацията и поведоха ударно с 5:1. Българите успяха да настигнат съперника, а до края първият гейм бе изключително оспорван. В крайна сметка хърватите взеха гейма с 28:26.

Втората част започна равностойно, като имаше поредна размяна на водачеството. При поредното равенство 18:18 селекционерът Камило Плачи пусна в игра германския диагонал Симон Хирш. Той отигра във важна ситуация и продължи да носи отбора. Хебър се откъсна с 21:18 и след 25:20 изравни геймовете след ас на Хирш.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След първоначално равенство 7:7, българският първенец се откъсна с 10:7 в третата част и лека полека увеличаване се аванса си. Нашите волейболисти не изпуснаха инициативата и след 25:17 направиха пълен обрат, гарантирайки си и влизане в групите с този гейм, след като бяха спечели с 3:1 гейма в първия мач.

В заключителната част Камило Плачи направи смени и пусна и останалите играчи на терена, като от титулярния състав остана само Тодор Алексиев. Въпреки това пазарджиклии продължиха уверено напред, като поведоха ударно с 8:3 и след това разбиха домакините с 25:10, за да ликуват с успеха.

Най-резултатен в мача бе Тодор Алексиев с 16 точки. Якопо Масари добави 10 точки за успеха.

Състав на Хебър: Александър Туш, Петър Премович, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Салпаров – либеро (Иван Латунов, Симон Хирш, Мартин Симеонов, Илия Петков)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК