ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Бесни привърженици на “Левски” направиха така, че двубоят от волейболната Чалъндж Къп между “сините” и Олимпиакос да бъде прекратен. Мачът вървеше спокойно до края на втория гейм и резултатът бе 1:1 (25:27, 25:22). В началото на третата част обаче “сините” ултраси полудяха.

Гърците поведоха с 6:4, а феновете запалиха факли и димки и издигнаха транспаранти, които гласяха: "Полицейска държава? Не, благодаря!"... Мачът в зала “Христо Ботев” бе прекратен за няколко минути, след което играта отново започна. След първото техническо прекъсване бе хвърлена бомба на игрището, гърците поискаха прекратяване, но съдията не се съобрази с желанието им.

Това обаче явно не се хареса на “сините” фенове, които започнаха канонада от монети и бутилки. Играч на Олимпиакос е ударен в главата от празна бутилка от водка. Тези действия принудиха съдията да прекрати мача, а поведението на ултрасите ще коства на “Левски” служебна загуба и отпадане от турнира. Първата среща между  "сините" и Олимпиакос завърши 3:1 в полза на "червено-белите".

Ултрасите на "Левски" обясниха поведението си със срамното отпадане от турнира за Купата на ЦЕВ от Тампере. Треньорът Мартин Стоев взе решение отборът да отиде с резервите на реванша във Финландия, което доведе до отпадане от надпреварата. Съмнителната загуба дори беше разследвана от международната волейболна федерация. Феновете на "Левски" се надяваха волейболистите да вземат реванш за отпадането преди години на футболния "Левски" от Тампере в евротурнирите. Волейболният клуб обаче нарочно взе решение за отпадане.