Волейболистката Страшимира Филипова отново се присъедини към съотборничките си от националния женски отбор в Добрич, съобщи bgvolleyball.com. Централната блокировачка бе последната от няколкото състезателки, получила по-дълга почивка от селекционера Драган Нешич, след финалните мачове от Европейската лига в Турция.

195-сантиметровата състезателка страда от дискова херния и използва времето, отпуснато от Нешич за лечение във Франция. "Бях в Париж и се консултирах с лекари", заяви Страшимира Филипова. "За да се съхраня след тежкия сезон в Русия и последвалите мачове с националния отбор, трябваше да се подложа на различни възстановителни процедури. Не съм обаче преставала да тренирам, за да не губя форма. Вече съм добре и още с пристигането си в Добрич участвах в две занимания. Включвам се пълноценно в тренировъчния процес", допълни националката.

Междувременно грипната епидемия, налегнала националките постепенно отшумява и състезателките се възстановяват, съобщиха от щаба. Само преди няколко дни летният грип, минал през Добрич, повали половината национален отбор и обърка сериозно тренировъчния процес. На дамския ни представителен тим предстоят три контроли в Бърно срещу Чехия, които са основни проверки преди европейската квалификацията за Гран При 2011 следващия месец./БЛИЦ