Диагоналът Боян Йорданов ще пропусне гостуванията на България на Бразилия, Холандия и Република Корея в мачовете от Световната лига.

Супер Бобо се е оплакал от болки в коленете, което в крайна сметка се е оказало решаващо при избора на Силвано Пранди кой да е втори диагонал на тима, информира Sportal. Така на поста диагонал Професора ще разчита на капитана Владимир Николов и младока Цветан Соколов.

Другото интересно име в състава от 14 волейболисти, които на 26 май заминават за подготовка в Аржентина, а после ще играят и в първите 6 мача от Световната лига, е 24-годишният посрещач Александър Симеонов от Левски-Сиконко. Симеонов, който е бивш разпределител, ще бъде със сигурност един от четиримата посрещачи в тима.

Малко по-късно днес италианският селекционер Силвано Пранди трябва да обяви официално групата от 14 волейболисти за гостуванията на Бразилия, Холандия и Република Корея в мачовете от Група "А" на Световната лига и приятелските двубои срещу Чили и Аржентина в Санта Фе. Мъжкият национален тим на България стартира участието си в Световната лига на 4 и 5 юни като гост на Бразилия в Уберландия. /БЛИЦ