ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК! 

Националният ни отбор по волейбол отстъпи на световния шампион Полша с 1:3 (21:25, 26:24, 18:25,19:25) в мач от група 10 в Лигата на нациите. Така тимът на Пламен Константинов останаха само с една победа над Япония в Осака и допусна две поражения - от Италия (1:3 гейма) и Полша (1:3 гейма).

Срещата започна изключително оспорвано, като поляците си осигуриха преднина от 3 точки (8:5) при първото техническо прекъсване. Въпреки, че българските волейболисти се доближиха само на точка при 7:8, те не успяха да обърнат резултата в тяхна полза. Световните шампиони се възползваха от шансовете си и поведоха с 1-0 гейма.

Във втория гейм на игрището се появи диагоналът Боян Йорданов, който не беше играл за България от 25 май. Той зае мястото на Николай Учиков, а България успя да спечели играта на нерви и изравни резултата в мача.

Третият гейм започна равностойно, но поляците натрупаха солидна преднина при 16:11 и не допуснаха изненади до края. Без особени усилия върната аванса си в резултата. В последната част играчите на Пламен Константинов не допуснаха първоначално откъсване на съперника, но такова дойде за 20:15. Поляците не изтърваха аванса си и спечелиха срещата.

Най-резултатен в мача от българския отбор беше Розалин Пенчев с 15 точки. Боян Йорданов добави 13, а Николай Пенчев завърши с 12 точки. Давид Конярски се отличи с 18 точки, а Бартош Кволек реализира 17.