Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Волейболистите на актуалния световен шампион Полша запазиха шансове за класиране на 1/2-финалите на шампионата на планетата в Италия и България. „Дружина полска“ срази Сърбия с 3:0 (28:26, 28:26, 25:22) в първата си среща от група „J“ на финалната шестица в Торино, но въпреки това „плавите“ се класираха за 1/2-финалите заради успеха си ден по-рано над домакина Италия с 3:0 и достатъчно реализирани общ брой точки в геймовете.

Най-резултатен бе Бартош Курек с 15 точки, а 14 добави Михал Кубяк за успеха на поляците. За "плавите" Урош Ковачевич завърши с 14 точки, а Александър Атанасийевич реализира 11.

Днес е последният двубой в групата между Италия и Полша, които ще излъчат последния 1/2-финалист в турнира. Засега САЩ, Бразилия и Сърбия са първите три тима, класирали се за финалния етап на надпреварата. Италианците трябва да победят с 3:0 и по-голяма точкова разлика, ако искат да се класират напред. Ако поляците реализират общо над 60 точки в геймовете срещу „адзурите“, ще продължат да защитават титлата си.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ