Либерото на ЦСКА и националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров ще продължи кариерата си в руския Динамо (Москва), пише в днешния си брой “Топспорт”. Oфициалноият сайт на руския клуб обяви напускащите тима, както и новите попълнения, сред които е и 26-годишният габровец.

Теди се завръща в Динамо, след като игра за московчани през 2006 и 2007 година. Тогава звездата на тима бе друг наш национал - Матей Казийски. След като Казийски напусна Динамо за да премине в Итас Диатек (Тренто) от отбора бе освободен и Салпаров, като той се завърна в ЦСКА. Тогава в треньорския екип на Динамо бе настоящият треньор на Тренто - Радостин Стойчев, който също си тръгна през 2007 година.
 
В Русия Салпаров е играл и за отборите Луч (Москва) и Газпром (Сургут), като общо има четири сезона в страната. С отбора на Динамо, Салпаров спечели тогава и Купата на Русия. Официалният сайт на Динамо посочва във визитката на играча, че през 2004 година е избран за най-добър посрещач в Световната лига. Освен със завърналия се Салпаров, Динамо се подсили и с Роман Яковлев и Андрей Зубов от Динамо Антар (Калининград). С отбора пък се разделят Павел Круглов и Роман Архипов, бразилецът Данте Амарал и Алексис Гонзалес./БЛИЦ