Либерото на националния ни волейболен отбор и шампиона ЦСКА Теодор Салпаров най-вероятно ще се върне в игра на 13 декември, след като в момента се възстановява от операция на коляното. Очаква се Салпаров да бъде готов за игра за 3-ия кръг на Шампионската лига, когато "червените" ще гостуват на белгийския Нолико (Маасейк).

"Възстановяването е тегава работа за такъв вид контузия. За такова възстановяване се изисква много упоритост и наистина много постоянство, защото човек докато не изпита такава тежка контузия не знае с какво се сблъсква. Защото още като се контузих си мислих, че всичко ще мине с лека ръка много бързо и за 4-5 месеца ще вляза да играя, но реалността е друга", сподели националното либеро в интервю за ТВ7.

"По принцип е нормално мускулът да се връща с един сантиметър на месец, което аз го правя. Така, че съм в график с нещата. Въпросът е, че е останало още сантиметър и нещо, докато се изравни с мускулатурата на другото коляно. Тогава вече ще мога по-добре да играя в залата. С една сериозна работа след месец и половина ще съм възстановен, а после да започна по-сериозно във волейболната зала да влизам в час, както сме го планували с треньора на ЦСКА Сашо Попов. Живот и здраве за 3-ия кръг на Шампионската лига, ако мога да съм на линия и да помогна на отбора, ще е добре. Това означава 13 декември", каза още Теди Салпаров.

"Идеята беше, ако нашият национален отбор успее да играе финал на европейското първенство и да се класира за Световната купа през ноември месец, да помогна с каквото мога. Това беше реално. Но след като не можахме да играем на финала, мисля да не бързам", завърши играчът на ЦСКА.