Мъжкият волейболен тим на ЦСКА падна тежко с 0:3 гейма (18:25, 17:25, 22:25) при гостуването си на испанския вицешампион Уникаха (Алмерия) в мач от Група "B" на Шампионската лига.

Двата отбора започнаха със същите титулярни състави, с които играха и в Самоков, с изключение на напусналия американец Остин Рестър, на чието място видяхме Владислав Александров.

"Червените" тръгнаха много добре в първия гейм, когато благодарение на традиционно силното си оръжие - блокадата, дръпнаха с 1:4. След това обаче започнаха да се трупат безкрайните непредизвикани грешки, особено в началните удари на българския отбор. И двата тима заиграха плахо, но постепенно домакините се поокопитиха, концентрираха се и след второто техническо прекъсване, дошло при 16:14, на терена вече имаше само един отбор.

ЦСКА не успя да намали грешките в играта си и във втората част и, въпреки че успя да се задържи близо до испанците в резултата докъм средата на гейма, след това отново сдаде багажа и бе разгромен с разлика.

Третият гейм беше най-силен за подопечните на Александър Попов. Те отново разкриха силата на своята блокада, а и грешките станаха далеч по-малко. Софиянци тръгнаха да търсят обрат и взеха преднина в резултата - 1 точка на първия служебен таймаут, 2 на втория. След това обаче нещо се пречупи в посрещането на испанските сервиси, особено на тези на резервата Грегорио Родригес. Това доведе до обръщане на резултата в полза на Уникаха за 20:18, след което надеждата на Червените да постигнат нещо в този мач рухнаха окончателно.

Топреализатори на мача с по 10 точки станаха диагоналите на двата отбора Далас Суниас и Филип Майо, информира bulgarianvolley. Младият център Теодор Тодоров се отличи с 4 успешни блокади в мача, а Владо Александров записа 2 аса.

Въпреки тежката загуба, ЦСКА запази второто място във временното класиране в Група "B" след като в другия мач Тур (Тур, Франция) не успя да изненада гостуващия Зенит (Казан, Русия) и загуби с 1:3 (25:20, 25:27, 23:25, 23:25).