Волейболистите на Хебър (Пазарджик) се класираха за първи път в историята на финала в Суперлигата. Воденият от Атанас Петров тим спечели при визитата на Добруджа 07 (Добрич) с 3:1 (25:21, 31:33, 25:22, 25:23) в третата среща от полуфиналния плейоф помежду им и спечели серията с 3-0 успеха.

"Тигрите" от Пазарджик ще спорят за първи път за шампионската титла и на финала ще срещнат настоящите шампиони от Нефтохимик 2010 (Бургас), които елиминираха ЦСКА също след 3-0 победи, след като спечелиха с 3:0 гейма в третата среща.

Хебър ще преследва дубъл, след като през януари спечели Купата на България отново за първи път след драматична победа над Нефтохимик с 3:2 на финала в Пазарджик. Бургазлии се надяват да защитят титлата си да станат шампиони за трета поредна година и общо пети път в историята. Във финалния плейоф отново ще се играе до 3 победи от 5 мача.

Волейболистите на Добруджа не успяха да зарадват своя треньор Пламен Христов, който днес има рожден ден. Тимът от Добрич завършва на четвърто място в крайното класиране, след като бе на тази позиция и след края на редовния сезон.