Капитанът на националния тим по волейбол Тодор Алексиев е с комоцио. По време на мача за третото място в турнира за Купата на Русия, загубен от неговия Газпром-Югра (Сургут) с 2:3 от Зенит (Казан), посрещачът бе ударен с топката в главата при атака на противника. За момент Алексиев беше в несвяст, но все пак се оправи от шока и болката и довърши двубоя. До края на срещата обаче 30-годишният пловдивчанин непрекъснато се държеше за главата, а от време на време си личеше, че трудно спазва равновесие, пише "Меридиан Мач".

Независимо от удара той взе участие в Мача на звездите в руския шампионат, организиран в зала „Космос" в Белогорие в чест на отказалите се бивши национални разпределители на „сборная" Вадим Хамутских и Константин Ушаков. Първият е треньор на Алексиев и Теодор Тодоров в Сургут.

Тимът на Хамутских победи с 3:1, като българите се появиха като резерви. Във втория гейм Алексиев получи травма в коляното. Все още не е ясно колко сериозен е проблемът. Според близки на Алексиев обаче следите от сътресението на мозъка в битката със Зенит са налице. Той периодично е преследван от световъртеж. При всички положения лекарите са му препоръчали да лежи колкото се може повече, за да се възстанови по-бързо.