Марица (Пловдив) разби своя домакин Локомотив 1929 Връбница (София) в мач от 5-ия кръг в женската Национална волейболна лига. "Жълтите" надиграха "Червено-черните" с 3:0 гейма (25:18, 25:14, 25:15) след 55 минути игра.

Срещата бе едностранна като надмощието на гостенките и липсваше каквато и да било интрига. Може би най-интересното, което се случи в зала "Локомотив", беше спирането на тока в началото на втория гейм, което забави развоя на двубоя с няколко минути, информира bgvolleyball. Все пак любопитно е, че фаворитките в мача допуснаха Локомотив да направи цели 9 аса, но и те отговориха с 10 точки директно от сервис.
Наставникът на Марица Иван Петков даде възможност на някои от резервните си състезателки да започнат в стартовата седморка за втория и третия гейм. Топреализатор на мача стана капитанката на пловдивчанки Диана Малинова с 18 точки.

Това бе петата победа за Марица от началото на сезона и с 14 точки "жълтите" излязоха начело в класирането, след като останаха единственият непобеден отбор в първенството. От своя страна, Локомотив е все още без спечелен гейм и е твърдо закотвен на последното осмо място в таблицата.