Женският волейболен Спартак (Варна) може да загуби служебно в сряда, защото няма пари да отиде до Пловдив. Засега пътуванията плащат родителите, но някои от тях нямат по 60-70 лева всяка седмица. Други не вярват, че този отбор има бъдеще, след като се издържа единствено от тях, пише varna-sport.com.

Възмутен фен дори предложи момичетата да сложат кутия за дарения на входа на община Варна. Друг добави, че има и по-ефектен вариант - момичетата да дежурят пред кутията с дарения и да подават ръка, когато някой влиза в общината и особено дебеловратите новоизбрани общински съветници.

"Голям проблем имаме. Няма пари за гостуването в Пловдив на 25 ноември в сряда. Само автобусът излиза към 800 лева. Ако се пътува с влак, има огромен риск да закъснеем за мача. Контузени няма, но някои родители нямат повече финансова възможност. Има момичета, които са на път да напуснат отбора заради финансови проблеми. Не всички родителите могат да отделят по 65-70 лева за мач. Аз като помощник-треньор и с учителска заплата също се затруднявам", заяви помощник-треньорката Ралица Методиева.

По програма Спартак трябва да гостува на Марица на 25 ноември от 18:00 часа.