Пламен Константинов днес бе обявен за нов треньор на националния отбор на България по волейбол. Той заменя на поста Камило Плачи, който си тръгна след поредицата поражения в Световната лига.

Гибона, както е известен треньорът, има едва 4 години опит като треньор. На 22 юли 2009 година Константинов отказа от националния отбор след като не бе включен в отбора за световните квалификации и европейското първенство в Турция. След това взе решение да сложи и край на кариерата си като състезател.

През 2010 година по турския Зираатбанк Анкара и спечели Суперкупата на страната. Впоследствие той стигна и до сребърните медали в местното първенство, но въпреки това напусна и застана начело на руския Газпром-Югра (Сургут).

През 2012 година застана начело на друг руски тим - Губерния. С него Константинов записа много успешен първи сезон с 13 победи и четвърто място. През следващия сезон Губерния стигна до финал в Купата на Европейската конфедерация, който бе загубен със златен гейм.

Това е Пламен Константинов:
Роден на 14 юни 1973 г., висок е 202 см и тежи 93 кг. Бивш капитан на българския национален отбор по волейбол(2005-2009). Участва на Олимпийските игри през 1996 година, както и на тези през 2008 г., има 3 участия на световни първенства, 6 на европейски и 11 в Световната лига.

Като състезател е преминал през отборите на "Левски", Славия, Джоя дел Коле, Арис (Солун), Емланк банк (Турция), Орестиада (Гърция), ПАОК (Гърция), Ираклис (Гърция), Олимпиакос (Гърция), Панатинайкос (Гърция), Тур (Франция), Монтекиари (Италия), Ястержембски (Полша) и ЗСКА Газпром (Русия).

В момента треньор на руския Губерния, преди това на Зираатбанк (Турция) и Газпром Юрга (Русия).