Любомир Ганев е новият председател на Българската федерация по волейбол. Той беше избран с пълно единодушие да замени на поста инж. Данчо Лазаров, задържал се две десетилетия начело на централата.

На своето Отчетно-изборно общо събрание в хотел в столичния квартал „Младост“  бе гласувано и следното изменение - шефът на волейбола ще може да се задържи на поста най-много два последователни мандата.

Интересни имена влязоха в новия Управителен съвет на БФВолейбол: Любо Ганев, Илия Динков, Евгени Иванов – Пушката, Красимир Илиев, Борислав Кьосев, Сашо Йовков, Ивайло Константинов, Петър Кънев, Иван Сеферинов, Пенчо Ангелов, Людмил Найденов, Александър Попов, Христо Драмов, Владимир Николов, Александър Александров, Милко Багдасаров, Огнян Томов, Давид Давидов, Верка Николова, Димитър Златанов, Тодор Дапев, Радко Тумбев, Васил Аргиров, Видка Дончева, Живко Желев.

Извън УС остана предложеният Мартин Стоев.

Минути след края на Общото събрание, започна и първото заседание на новия УС, на което едно от най-важните първи решения трябва да бъде избор на селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол, както и да се избере треньорска комисия, която да събеседва и предложи треньорите на подрастващите гарнитури.

На входа на заседателната зала бяха поставени за гостите предпазни маски, антибактериални препарати и дистанционен термометър. На първи ред бяха предвидени места за председателя на БОК Стефка Костадинова и спортния министър Красен Кралев.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Приятели и колеги от голямото ни волейболно семейство, надявам се да бъдем още по-обединени от всякога защото времената са такива, че няма място за егоизъм, за индивидуален подход  или мерене на егото. Волейболът – нашият любим спорт и нашият живот, изисква да сме обединени и зад една кауза. А тя е не само да не позволим отстъпление, но и да вървим напред и нагоре. Този девиз на летците ни подхожда, но само, ако сме заедно и обединени, за да не позволим да има пробойни и катастрофи. Искам заедно да решаваме проблемите. Нямам и грам мания за величие и безпогрешност. Претендирам, че винаги съм бил обединителна фигура и позитивен човек, който не се страхува от новите модерни неща. Не се кандидатериах от лични бизнес интереси. Надявам са да обсъждаме всички важни решения и да работим заедно за успеха. Ще трябва да сложим ред и в медииното присъствие на нашата федерация в обществото. Сега ще трябва да се отворим пред обществото и да не заравяме глава в пясъка, когато има проблеми и да мълчим. Искам да прокламираме всяко хубаво нещо. Искам да спазваме стриктно разделението и в управленския модел. Задължително ще трябва да работем добре с БОК и ММС. Трябва да пазим репутацията на спорта ни. Искам да работим не на парче, както се случваше. Пожелавам успех на всички, да бъдем задружни, да посрещаме проблемите и заедно да ги решаваме", каза Ганев след избора си.